Joulu on lasten juhla

Joulu on etenkin lasten juhla. Jokainen varmasti muistaa lapsuuden joulut. Toivon, että muistoissasi on turvallinen ja lämminhenkinen koko perheen tai jopa suvun yhteinen juhla. 

Tämä ei valitettavasti ole kaikkien lasten joulumuisto. Moni lapsi kokee jouluna avuttomuutta, pelkoa ja turvattomuutta. Valitettavan usein nämä tuntemukset johtuvat vanhempien päihteiden käytöstä. Joulusta saattaa tulla selviytymistarina; väkivaltaa tai kaltoin kohtelua. Voin kolmen lapsen äitinä kuvitella lasten hädän omasta ja vanhempiensa tilanteesta, sillä usein lapset hädän hetkellä ajattelevat myös vanhempiensa tunteita.  Vaikka joulu on valon ja ilon juhla, niin auttavissa puhelimissa ja turvakodeissa se on vuoden ruuhkaisinta aikaa. 

Perinteisiä lahjaideoita on joskus hyvä tarkistaa. Joissain tapauksissa joulun ”lasipullokuorma” kertyy liian raskaaksi kantaa ja joskus voi korsikin katkaista kamelin selän. 

Lahjan ostajalle tahtoisin vinkata parista lahjaideasta: jouluinen herkkukori ilahduttaa varmasti koko perhettä, ja näitä herkkukoreja voi tilata usein myös paikallisilta pientuottajilta. Perinteisellä lahjakortilla voi saaja hankkia itselle tarpeellisen lahjan tai elämyslahjakortilla voit mahdollistaa aivan uuden kokemuksen lahjansaajalle tai vaikka koko perheelle.

Tarjotaan lapsille tänä vuonna lämmin joulu ilman alkoholia. Välitetään toisistamme.

Sydämellistä joulua ja rakkautta uuteen vuoteen.

Piia Koriseva

Julkaistu aiemmin Kunnallislehdessä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: